11 клас 

Хімія - 2

Змістити рівновагу у реакції естерифікації в бік утворення естеру можна:

використовуючи каталізатор;
відгонкою естеру із суміші речовин;
пониженням тиску і температури.

    

Розпізнати соняшникову олію та машинне масло можна за допомогою реактиву:

розчину калій перманганату;
Cu(OH)2;
Ag2O.

    

Який із вуглеводів належить до альдогексоз:

рибоза;
глюкоза;
сахароза.

    

Внаслідок реакції спиртового бродіння глюкози можна одержати:

метанол;
етанол;
етаналь.

    

В реакцію "срібного дзеркала" глюкоза вступає:

тільки у циклічній формі;
тільки у розгорнутій формі;
у циклічній та розгорнутій формі.

    

Якісним реактивом на крохмаль є:

Fe Cl3;
Cu(OH)2;
І2.

    

У розчині диметиламіну фіолетовий лакмус змінює забарвлення:

на червоне;
на синє;
не змінює.

    

Амфотерні властивості амінокислот зумовлюються наявністю в їх молекулах функційних груп:

-ОН та -NH2;
-СOOH та -ОН;
.-СООН та -NH2.

    

Первинна структура білка визначається:

водневими зв'язками;
дисульфідними зв'язками ;
пептидними зв'язками.

    

Яке із волокон є синтетичним:

бавовна;
нейлон;
віскоза.

    


    


Перша сторінка

© Вінницький центр альтернативної освіти 2002 р.

webmaster

                                          

 




.